Välkomna allesammans till detta årsmöte 2019 och särskilt välkomna Ing-Maries systrar, Ingrid och Kerstin.

Under året som gått sedan förra årsmötet har några av våra medlemmar lämnat oss. En av dom är Ing-Marie Noreén som har varit vår ordförande i 8 år

---

Vi tänder ett ljus för Ing-Marie.

---

Innan Ing-Marie kom till oss var hon ordförande i förbundet, Aktiva Seniorer, och det var hon även sedan hon blev vår ordförande i Kungsbacka. Sedan var hon också med i förbundets valberedning och reste runt i Sverige. Hon hade mycket energi och erfarenhet, som hon gärna delade med sig.

Ing-Marie, denna fantastiska kvinna, var på en gång generös, bestämd och rolig.

En sida av hennes generositet var hennes goda smörgåsar, pajer och kakor, som hon bakade till oss alla. En annan generös sida var att hon aldrig ställde in någon resa. Dom som hade anmält sig skulle också komma ut och resa.

En sida av hennes bestämdhet var att hon pekade med hela handen och då var hon tydlig.

Ofta berättade hon roliga historier, alltid nya historier. För oss som hade ett förtroende-uppdrag berättade hon om sin uppväxt i Småland, sin fantastiska mamma, sina systrar, sina seglatser på haven och hennes seglatser genom livet.

Ing-Marie bidrog i högsta grad till att föreningen är som den är idag, hon var klok och hon hade ett mycket stort hjärta.

Vi reser oss och hedrar Ing-Maries minne med en tyst minut.

---

Vi tänder nu ett ljus för övriga som inte längre är ibland oss. De har varit med i vår förening på olika sätt, någon med en lång medlemstid och någon en alldeles för kort tid. Vi framför vårt stora tack för deras deltagande i vänskap, glädje och samvaro.

Vi reser oss och hedrar deras minne med en tyst minut.

---

Kanske är det först vid dagens slut, när tidens timglas rinner ut ja, kanske är det då man får en aning om vart vägen går,

kanske är det först i kvällens ro man anar att det går en bro

från världen, den man hör och ser, mot något större, något mer

(Atle Burman, Kanske är det först vid dagens slut)

---