Aktiva Seniorer i Kungsbacka

Skagen

9-11/9 -20 med Aktiva Seniorer

och med Christer Kullberg som reseledare

1:a dagen Avresa med start från Halmstad Arena kl. 06.15 och från Kungsbacka järnvägsstation kl. 07.25 och vi kör till Göteborg där vi tar Stena Lines färja till Fredrikshamn kl. 09.10 och som på alla bussresor finns ”bussfika” att tillgå vid de olika besöken i Danmark. Överfarten tar drygt 3 timmar (vi kommer till Fredrikshamn kl. 12.30) så det finns det gott om tid att både äta lunch före ankomsten (på egen bekostnad) och shoppa. Vi räknar med att vara framme i Skagen ca 13.45. Vi börjar vår vistelse i Skagen med att köra till Gammelskagen och därefter till det spännande Oddecentrat ute på Grenen som visar allt om hav, natur och sandflykt innan vi kör till det hotell jag använt sedan början på 90-talet, Skagen Motel, som är det enda hotell nära Skagens centrum där alla rum har dusch och toalett. I kväll äter vi en tvårätters middag med en laxförrätt och en kalvrätt som huvudrätt på restaurang Folden i Skagens centrum.

 

2:a dagen kl. 08.15

Vi börjar med något unikt: En för oss privat visning av de båda största museerna, Skagens Museum och Anchers Hus! Det är ofta olidlig trängsel på Skagens Museum och det kan vara svårt att se alla vackra tavlor på ordinarie öppettid. Därför gläder det mig mycket att jag i många år fått denna förmån (som är dyr men som ingår i resans pris - det behövs ex. vis, av säkerhetsskäl, tre anställda på museet för en privatöppning!).

Därefter gör vi ett besök på f.d. Svenska Sjömanskyrkan där vi får information om dess verksamhet och dricker kaffe.

Härefter blir det tid på egen hand i Skagen för shopping och/eller fortsatta museibesök (vi har den unika förmånen i Skagen att våra gäster när de vill, på egen hand, under hela dagen gratis kan göra återbesök på såväl Skagens museum som på Anchers Hus). För de som så vill kör bussen från järnvägsstationen och ”Minnesstenen” (vi visar var bådadera ligger) till hotellet dels kl. 14.30 och dels kl. 16.00

 

Kl. 17.00 Vi börjar kvällen med ett besök på Skagens kyrkogård, som ligger ca 500 m. från vårt hotell, där vi besöker de mest berömda Skagenmålarnas gravplats. Därifrån kör vi den korta sträckan till Drachmanns Hus för att kl. 17.30 under ca en timma få uppleva den underbara atmosfären i detta konstnärshem och efter ett glas vin i trädgården blir vi inne i huset underhållna av bl.a. Skagenjournalisten/författaren Paul Berndt och hans Drachmannvänner.

Därefter direkt, ca kl. 19.00 middag på restaurang De To Have med sin spektakulära utsikt så långt ut på Grenen man kan komma med buss. På restaurang De To Have äter vi en tvårätters middag, menyn här består av en laxrätt (på annat sätt än i går) som förrätt och Skagenspätta som huvudrätt.

 

3:e dagen Vi lämnar hotellet kl. 08.20 och börjar dagen med att bl.a. köra till Grenen (Danmarks nordligaste udde, där haven möts) och "Den Tilsandede kirke" i Skagens närhet. Därefter kör vi till Kandestederna och "öknen" som ligger en liten bit utanför Skagen. Hemresan sker därefter med Stena Line till Göteborg kl. 14.00. På färjan har ni möjlighet att äta en sen lunch (på egen bekostnad) och vi räknar med att vara hemma igen mellan 18.30 resp. 20.00 beroende på påstigningsort.

Priset för resan är 4.985:-/person i dubbelrum, tillägg för eget rum 980:- (på hotellet finns inga enkelrum, den som bokar enkelrum får ett dubbelrum för eget bruk).

Detta ingår i priset (som är beräknat på max. kursen 1.40 SEK för en DKK): Bussresa, färje- & vägavgifter, övernattning i dubbelrum, frukostbuffé, middag dag 1&2, guidad privatvisning på Skagens museum och Anchers Hus, besök i f.d. Skagens Sjömanskyrka inkl. förmiddagskaffe, Oddecentrat, Drachmannafton samt utfärder till Grenen, Gammelskagen, "Den Tilsandade Kirke" och "Öknen".

Efter bokning skickas en bekräftelse i två delar från CK:s Resor på att resan är beställd där då ena är för bokningsavgiften och den andra för slutinbetalningen som ska vara gjord ca 6 veckor före avresa.

Obs att ett avresemeddelande skickas till alla deltagare ca tre veckor före avresan och i det finns det då svar på de frågor man ställer sig inför resan, ex. vis exakt avreseplats, valuta, ringa hem etc.

Sista anmälningsdag är den 26 maj men eftersom vi delar resan med Halmstad och därför endast har ett begränsat antal platser får det vara principen ”Först till kvarn” som gäller.