Vi var dryga trettiotalet Aktiva Seniorer som den 23 maj begav oss på en dagstur till Varberg. Efter fika i Varbergs kulturhus ”Komedianten” fick vi en beskrivning av detta hus som innehåller såväl teater som bibliotek och konsthall.

I konsthallen höll en utställning på att färdigställas. Vi fick dock förmånen till en förhandstitt och det var en speciell konstupplevelse! Utställningen kallades ”Perfect Vacation” och konstnär var Rosie Deacon från Australien. Utställningens tema var att skildra turismen i hennes hemland. Vi möttes av en färgsprakande fantasivärld fylld av djur, växter och souvenirer där det varken fattades koalabjörnar eller kängurur. Man kunde förstå att Deacon utöver lekfullhet och glädje också ville peka på nackdelarna med massturism och därmed tillhörande konsumtion av prylar och upplevelser. Vid den efterföljande rundvandringen fick vi bland annat se Ernst Billgrens målning i teaterns foajé.

Vår tur fortsatte med ett besök hos konsthantverkarna i Varbergs hamn. Varefter kosan styrdes ut på Getterön som i det vackra försommarvädret visade sig från sin vackraste sida. Lunchen intogs på restaurang ”Hattaviken” och bestod för så gott som alla av en mycket god fiskrätt. Det var en bra avslutning på en lyckad utflyktsdag!

Bilder av Marie-Louise Hagman